Fabula pred fabulo 2015

12., 18. in 25. februarja se bodo v okviru programa Fabula pred Fabulo zvrstili trije literarni večeri na treh različnih koncih Slovenije.

Fabula pred Fabulo bo tudi letos odvila v tednih pred začetkom festivala Fabula – Literature sveta, ki bo potekal med 28. februarjem in 8. marcem. Zgodili se bodo trije pogovori s tremi zelo raznolikimi avtorji: Bratkom Bibičem, Samiro Kentrić in Tonetom Partljičem:

· v četrtek, 12. februarja, ob 18.00 bo v koprskem Domu knjige nastopil Bratko Bibič, ki bo v pogovoru z Ireno Urbič in Borisom Bradačem predstavil svojo novo knjigo Harmonika za butalce.

· v sredo, 18. februarja, ob 19.00 bo Samira Kentrić v ljubljanskem Pritličju predstavila svoj prvenec – grafični roman Balkanalije. Njeni sogovorniki bodo: Ervin Hladnik Milharčič, Breda Luthar, Ciril Horjak in Ahmed Burić.

· v sredo, 25. februarja, ob 19.00 bo Tone Partljič v ptujskem Muzikafeju v pogovoru z Aljošo Harlamovom in Jožetom Rozmanom predstavil svoj novi roman Sebastjan in most. Pogovor bo potekal v okviru t. i. Hude pokušnje, zato bo vključeval tudi degustacijo vin Marof.