Program

Dogodek 

Naslov:
Srečanje partnerjev evropskega projekta ELit
Kdaj:
28.02.2016 14.00 - 16.00
Kje:
Galerija Srečišče (Hostel Celica) - Ljubljana
Kategorija:
Strokovni dogodki

Opis

Nedelja, 28.2. 14.00-16.00, Galerija Srečišče v hostlu Celica:

Srečanje partnerjev evropskega projekta eLit

Virtualna literarna hiša ELit Literaturhaus Europa združuje institucije iz šestih različnih evropskih držav, ki se posvečajo sodobni evropski literaturi. Pri projektu sodelujejo: iz Slovenije založba in organizator festivalov Beletrina; iz Madžarske Evropska kulturna fundacija Budimpešta; iz Nemčije Literarna hiša Hamburg; iz Velike Britanije Sounds Right London; iz Francije Université de la Sorbonne Nouvelle-Paris 3; in iz Avstrije NOE Festival und Kino GmbH iz mesta Krems an der Donau, kjer je tudi sedež Literarne hiše ELit.

Stičišče mreže je observatorij sodobne evropske literature, ki se posveča opazovanju, raziskovanju, objavljanju in razpravljanju o literarnem razvoju in novostih pri širjenju literature po Evropi. Observatorij je skupek evropskega literarnega delovanja, v njegovem središču je izmenjava med avtoricami in avtorji ter strokovnjakinjami in strokovnjaki na področju literature. Avtorjem omogoča predstavitev svojega dela na drugih jezikovnih območjih in spoznavanje novih možnosti objavljanja in založništva ter komuniciranja z digitalnimi mediji. Spodbuja literarno prevajanje v druge jezike in razvija inovativne oblike literarnega posredovanja.

Svoje rezultate literarnim izvedencem in za literaturo zainteresirani javnosti predstavljajo v obliki člankov, dosjejev in e-knjig na www.literaturhauseuropa.eu.

Literarna hiša ELit se z različnimi prireditvami posveča posredovanju literature v različnih kulturnih prostorih v Evropi. Organizira srečanja Evropske literarne mladine, Bralne turneje evropskih pisateljev, delavnice za mlade pisatelje in Dneve Evropske Literature (Wachau, Avstrija).

Prizorišče

Prizorišče:
Galerija Srečišče (Hostel Celica)