Mlada fabula

Mlada fabula

Tudi na letošnjem festivalu se posvečamo mlademu občinstvu, pri čemer smo program ponovno zasnovali za starostno skupino, za katero menimo, da je, kar se tiče bralne kulture in z njo povezanimi dogodki za (mlajše) najstnike, med bolj zapostavljenimi. Če smo se lani posvetili zadnji osnovnošolski triadi, so letos v ospredju srednješolci, ki jih nagovarjamo s formo stripa in z zelo aktualnim festivalskim fokusom, Prišleki. Sodelovanje poteka z Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo in Gimnazijo Poljane, ter z Azilnim domom Ljubljana, saj so k ustvarjanju vabljeni tudi mladostniki, ki so tam trenutno nastanjeni. Poleg festivalskega stripa Pismo Adni, ki ga bodo v dar prejeli vsi sodelujoči, smo za srednješolce zasnovali striparsko delavnico in natečaj, katerega rezultat bo grafit, ki ga bodo mladi ustvarili v Trnovem, natančneje v Trnovskem pristanu 7-9 kot zaključni dogodek v soboto, 5. marca. V Vodnikovi domačiji v Šiški pa bodo na ogled tako stripi z delavnice kot ilustracije iz stripa Pismo Adni Samire Kentrić.

MLADA FABULA VABI DIJAKINJE IN DIJAKE K SODELOVANJU NA DELAVNICI USTVARJANJA STRIPA NA TEMO "PRIŠLEKI"

RIŠEŠ IN PIŠEŠ?

Stripe je zabavno brati, ampak se bolj zabavno jih je ustvarjati. Zato te prijazno vabimo na ustvarjalno delavnico stripa, ki bo pod mentorstvom grafične oblikovalke in ilustratorke Samire Kentrić potekala v okviru festivala Literature sveta - Fabula 2016.
Mentorica bo skozi pogovor udeležence spoznala s stripovskim medijem, čemur bo sledilo iskanje idej in ustvarjanje kratkih stripov na temo »PRIŠLEKI«, ki je tudi osrednja tema letošnjega festivala. Na delavnicah se boste udeleženci spoznali z osnovami stripovskega jezika ter se poigrali z možnostmi, ki jih ponuja ustvarjanje stripov. Cilj delavnice pa je izvedba kratkih stripov, ki bodo nastajali v manjših skupinah. Dobrodošli tako tisti, ki radi rišete, kot tisti, ki vas bolj veseli pisanje. Prijavite se lahko kot posameznik ali kot skupina.
Udeleženci se boste z mentorico srečali trikrat in sicer:

  • 4. 2., od 15.00 do 16.30
  • 11.2., od 15.00 do 16.30, in
  • 25.2., od 15.00 do 16.30

v prostorih Srednje šole za oblikovanje in fotografijo (Gosposka 18, Ljubljana).
Zaključek delavnic in podelitev nagrad najboljši stripovski ekipi bo v četrtek, 3. marca, ob 17.00 na Vodnikovi domačiji (Vodnikova 65, Ljubljana), kjer bodo ustvarjeni stripi tudi razstavljeni.
Zmagovalni strip bodo njegovi ustvarjalci, pod mentorstvom grafitarja Jurija Lozića (Kolektiv zek), v soboto, 5. marca med 13. in 16. uro narisali na javno površino v centru Ljubljane, kjer bo na ogled mimoidočim.
Število udeležencev delavnic je omejeno.


Prosimo, da se najkasneje do 1. februarja 2016 prijavite Tini Deu na e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Prijazno vabljeni k ustvarjanju!

Prav vsi udeleženci delavnic boste v dar prejeli strip Samire Kentrić z naslovom Pismo Adni, ki bo izšel v okviru letošnjega festivala. Zmagovalna ekipa pa poleg tega prejme še posebno nagrado.

pismo_adni

 

 

 

Datum Naslov Prizorišče Mesto
04.02.2016 - 25.02.2016
Ustvarjalna delavnica pod mentorstvom Samire Kentrić Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana
03.03.2016
17.00
Zaključek stripovske delavnice Vodnikova domačija Ljubljana
05.03.2016
13.00 - 16.00
Risanje grafita Trnovski Pristan Ljubljana