Čas je krnica,

iz katere hlapi preteklost.

Christoph Ransmayr: Grozote teme in ledu

V takšnih pripovedih

ni še nihče živel naprej.

Christoph Ransmayr: Grozote teme in ledu

Mišice, dihanje, grlo.

Petje je intimno početje, ki pač ne ostane skrito.

Margriet de Moor: Virtuoz

Pravijo, da je glasba jezik, ki izraža nevidno,

in da jo zato vsak razume.

Margriet de Moor: Virtuoz


Novinarska konferenca pred začetkom festivala Fabula

Spoštovani,

 

Vabimo vas, da se nam v četrtek, 24. marca, ob 11. uri, pridružite na novinarski konferenci v Trubarjevi hiši literature v Ljubljani (vhod s Stritarjeve ulice 7).

 

Z gosti bomo predstavili program osrednjega slovenskega literarnega festivala - Literature sveta - Fabula 2011, ki bo letos potekal od 4. do 22. aprila na različnih lokacijah po Ljubljani in Sloveniji in paket šestih knjig iz zbirke Žepna Beletrina, ki smo jih izdali ob festivalu.

 

Osrednji gostje letošnjega festivala Fabula bodo Niccolò Ammaniti (Italija), ki bo festival tudi otvoril, César Aira (Argentina), Per Olov Enquist (Švedska),  Drago Jančar (Slovenija), Margriet De Moor (Nizozemska) In Christoph Ransmayr (Avstrija).

 

Na novinarski konferenci se bodo predstavnikom organizatorja festivala, Študentske založbe, pridružili dr. Uroš Grilc, načelnik za kulturo MOL, ki bo na kratko analiziral dogajanje v okviru programa Ljubljana - Svetovna prestolnica knjige ter pomen festivala Fabula za mesto Ljubljana, Mitja Rotovnik, direktor Cankarjevega doma in koproducent festivala Fabula, in mag. Branko Pavlin, predsednik uprave Dnevnika, ki bo na kratko predstavil vlogo Dnevnika pri festivalu Fabula in razkril imena štirih finalistov, ki se bodo potegovali za letošnjo Dnevnikovo nagrado Fabula.

 

Prisrčno vabljeni!

 

Za dodatne informacije se obrnite na:

-           Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. (informacije o programu)

-           Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. (informacije o programu)

-           Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.   (intervjuji z avtorji)