Dostopnost dogodkov festivala Fabula za vse obiskovalce

Festival Fabula bo letos ponovno dostopen vsem obiskovalcem. Program dogodkov v Cankarjevem domu smo oblikovali s posebno pozornostjo za neoviran dostop in spremljanje dogodkov za gibalno ovirane osebe, gluhe in naglušne, slepe in slabovidne ter zagotavljanje večje varnosti osebam po poškodbi glave in s težavami v duševnem zdravju.

PROGRAM OSREDNJIH DOGODKOV FESTIVALA

27.02.2016 ob 20.00, Cankarjev dom, Klub CD
Slavnostna otvoritev festivala Fabula - literarni večer z Matthiasom Göritzem

02.03.2016 ob 20.00, Cankarjev dom, Klub CD
Literarni večer s Ceesom Nooteboomom

04.03.2016 ob 20.00, Cankarjev dom, Klub CD
Literarni večer s Juanom Gabrielom Vásquezom

06.03.2016 ob 20.00, Cankarjev dom, Klub CD
Slavnostni zaključek festivala Fabula - Literarni večer s Sjónom


Dogodki so brezplačni, vstopnice so že na voljo na blagajni Cankarjevega doma.

 

Osebna asistenca
Osebna asistemca je na voljo v času poteka dogodka ter pol ure pred in po njem. Prek mobilne številke 031 248 976 (sms sporočilo ali telefonski klic), se lahko dogovorite za spremstvo pri dostopu do kluba Cankarjevega doma, za pomoč pri komunikaciji, orientaciji, izposoji slušalk itd.

Zvočni zapis
Pogovor med literati bo simultano prevajan v slovenski jezik in ga bo mogoče poslušati prek slušalk. Slušalke si lahko izposodite pri vstopu v Klub Cankarjevega doma.

Tolmač slovenskega znakovnega jezika
Glede na predhodno najavo gluhih (vsaj 3 osebe), bo organiziran tolmač ali tolmačka, ki bo pogovor med literati na odru simultano prevajal/-a v slovenski znakovni jezik. Najavo skupine prosim sporočite vsaj 48 ur pred dogodkom na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. .

Indukcijska zanka
V prostoru je aktivirana indukcijska zanka za ojačanje zvočnega signala naglušnim osebam.

Fizična dostopnost za gibalno ovirane
Fizična dostopnost pomeni zagotovitev samostojnega in varnega dostopa do objekta ter prilagojene sanitarije za gibalno ovirane osebe.

Fizična dostopnost za slepe in slabovidne
Fizična dostopnost za slepe in slabovidne ni urejena, zato predlagamo, da slepi in slabovidni pokličejo asistenta prek mobilne številke: 031 248 976 in se dogovorijo za srečanje in vodenje do Kluba Cankarjevega doma. Asistenta lahko pokličejo tudi med dogodkom, da jih vodi do sanitarij ali izhoda iz prizorišča.

Pes spremljevalec
Za slepe in slabovidne je dovoljen vstop s psom spremljevalcem.