"Zapustil jo bom; moram jo.

Le da ne nocoj."

Hanif Kureishi: Polnoč ves dan 

Spremljevalni program

Spremljevalni program

Prozni mnogoboji

V sklopu serije dogodkov, ki so doslej že šestkrat preplavili mnoga slovenska mesta, je nastopilo več kot 360 avtorjev, ki so občinstvo navdušili, šokirali, očarali in nasmejali. Vedno znova se je izkazalo, da je zgodbarstvo še kako živo med slovenskimi amaterskimi pisatelji, čeprav med nastopajočimi ni manjkalo tudi nekaterih znanih pisateljskih imen. Mnogoboji so postali sinonim za pestro literarno druženje in mnogokrat tudi odskočna deska v slovenski literarni svet. Prozni mnogoboji bodo v letu 2012 oživili pet literarnih odrov po Sloveniji, in sicer v Novem mestu, Ljubljani, Kopru, Celju in Kranju. FINALE PROZNIH MNOGOBOJEV, kjer se bodo soočile zmagovalne trojice petih mnogobojev, bo letos potekalo v Ljubljani. Žirija treh literarnih strokovnjakov bo izbrala zmagovalno zgodbo, ki bo objavljena v reviji Literatura. Na finalnem proznem mnogoboju bo žirija mladih literarnih kritikov tudi razglasila zmagovalca spletnega natečaja za srednješolce.

  Literarni portal Airbeletrina, ki  nas oskrbuje s svežimi in novimi pogledi na literarno dogajanje pri nas in po svetu, bo prisoten tudi na festivalu Fabula 2012.  Festivalsko dogajanje boste lahko na njihovi spletni strani spremljali tudi prek napovednikov, reportaž, fotografij in videoposnetkov.

LITERARNI NATEČAJ ZA SREDNJEŠOLCE

V sodelovanju s spletnim portalom AirBeletrina bomo organizirali literarni natečaj, ki se tematsko navezuje na letošnji festivalski fokus. Učence in dijake bomo pozvali, naj napišejo kratko zgodbo, v kateri bodo obravnavali problematiko, ki sem jim zdi v njihovem okolju najbolj pereča. Žirija, sestavljena iz mladih literarnih kritikov, ki redno sodelujejo z literarnim portalom AirBeletrina, bo izbrala najboljšo kratko zgodbo, slavnostna razglasitev zmagovalcev pa bo na finalnem proznem mnogoboju v Kavarni SEM.

Fabula za najmlajše - Varietejček na Fabuli

Brezplačni otroški program Varietejček za otroke med 3. in 7. letom vsako soboto vabi k branju knjig v bralnih gnezdih, ogledu predstav in ustvarjanju na ustvarjalnih delavnicah. V marcu se priključuje festivalu Fabula.

 

 

 

 

Datum Naslov Prizorišče Mesto
22.02.2012
20.00
Kafka na filmu: Proces Cankarjev dom, Kosovelova dvorana Ljubljana
23.02.2012
20.00
Kafka na filmu: Razredni odnosi Cankarjev dom, Kosovelova dvorana Ljubljana
24.02.2012
20.00
Kafka na filmu: Grad Cankarjev dom, Kosovelova dvorana Ljubljana
26.02.2012
18.00
Kafka na filmu: Proces Cankarjev dom, Kosovelova dvorana Ljubljana
26.02.2012
20.00
Kafka na filmu: Gospod Klein Cankarjev dom, Kosovelova dvorana Ljubljana
26.02.2012
20.00
Kafka na filmu: Preobrazba Cankarjev dom, Kosovelova dvorana Ljubljana