Otroški program

Otroški program

Fabula za najmlajše - Varietejček na Fabuli

Varietejček je program za promocijo branja med najmlajšimi, ki ga že četrto leto zapored pripravlja Pripovedovalski Variete v sodelovanju z Grand hotelom Union. Program poteka vsako soboto med 11.00 in 13.00 v kavarni Grand hotela Union in je sestavljen iz bralnih gnezd, predstave oziroma pripovedovanja in kreativnih delavnic.

Pripovedovalski Variete se že več let aktivno goji sodobno odrsko pripoved, namenjeno tako mladim kot tudi nekoliko starejšim poslušalcem. Vodita ga pripovedovalki Špela Frlic in Ana Duša, pogosto pa se jima pridružijo tudi izvajalci, ki so izšli iz pripovedovalskega kolektiva Za 2 groša fantazije. Mednje sodita tudi Rok Kušlan in Katja Preša, ki bosta v okviru festivala Fabula nastopila za otroke ljubljanskih vrtcev. Oba sta izkušena pripovedovalca, ki ju otroci dobro poznajo z zgoščenk Za 2 groša fantazije. Te so zadnjih devet let izhajale kot priloga vsakokratni junijski številki revij Ciciban in Cicido. Na svojem repertoarju imata ljudske zgodbe z vsega sveta, ki jih vsakič sproti prilagodita številu in starosti poslušalcev.

.

Sobota, 3. marca 2013 od 11.00 do 13.00 / Kavarna Union, Miklošičeva 1

Varietejček

Tokrat bo na Varietejčku nastopila Katja Preša, dolgoletna članica kolektiva Za 2 groša fantazije in samostojna pripovedovalka, ki jo odlikuje predvsem izjemen smisel za humor, izražen tako v pripovedovanjih za odrasle kot tudi za mlajše poslušalce.

Sobota, 9. marca 2013 od 11.00 do 13.00 / Kavarna Union, Miklošičeva 1

Varietejček

Na Varietejčku bo tokrat nastopil pripovedovalec Srečko Meh, dolgoletni član kolektiva Za 2 groša fantazije. Njegov zaščitni znak sta globok, umirjen glas in - violina.

Podarimo si zgodbe

Na festivalu Fabula 2013 govorimo o mitih, ki nas spremljajo že iz davnine, in o tistih, ki jih izumljamo za prihodnost. A mitološka govorica je na poseben in neponovljiv način živa tudi v vsakem od nas. Vse otroke in njihove starše, vse gimnazijce in študente ter seveda vse ostale zainteresirane vabimo, da nam na stojnico, ki bo v nedeljo, 3. marca stala na bolšjem trgu na Bregu, prinesete knjige, okrasje, različne predmete, najljubše kolačke, igrače, skratka kar koli, kar vam veliko pomeni in kar imate posebej radi, ter nam o izbranem darilu napišete kratko zgodbo: kaj izbrani predmet je, kaj vam pomeni in zakaj, od kod prihaja in zakaj ga imate tako radi. Na sejmu boste imeli priložnost svoja darilca predstaviti ter jih po želji izmenjati za druge prinesene predmete in druge zgodbe. S seboj domov pa boste odnesli tudi knjižno darilo Študentske založbe!

Datum Naslov Prizorišče Mesto
02.03.2013
11.00
Varietejček Kavarna Union Ljubljana
03.03.2013
10.00 - 13.00
Podarimo si zgodbe Breg ob Ljubljanici Ljubljana
09.03.2013
11.00
Varietejček Kavarna Union Ljubljana