Program po dnevih

Dogodek 

Naslov:
Varietejček
Kdaj:
09.03.2013 11.00
Kje:
Kavarna Union - Ljubljana
Kategorija:
Otroški program

Opis

Fabula za najmlajše - Varietejček na Fabuli

Varietejček je program za promocijo branja med najmlajšimi, ki ga že četrto leto zapored pripravlja Pripovedovalski Variete v sodelovanju z Grand hotelom Union. Program poteka vsako soboto med 11.00 in 13.00 v kavarni Grand hotela Union in je sestavljen iz bralnih gnezd, predstave oziroma pripovedovanja in kreativnih delavnic.

Pripovedovalski Variete se že več let aktivno goji sodobno odrsko pripoved, namenjeno tako mladim kot tudi nekoliko starejšim poslušalcem. Vodita ga pripovedovalki Špela Frlic in Ana Duša, pogosto pa se jima pridružijo tudi izvajalci, ki so izšli iz pripovedovalskega kolektiva Za 2 groša fantazije. Mednje sodita tudi Rok Kušlan in Katja Preša, ki bosta v okviru festivala Fabula nastopila za otroke ljubljanskih vrtcev. Oba sta izkušena pripovedovalca, ki ju otroci dobro poznajo z zgoščenk Za 2 groša fantazije. Te so zadnjih devet let izhajale kot priloga vsakokratni junijski številki revij Ciciban in Cicido. Na svojem repertoarju imata ljudske zgodbe z vsega sveta, ki jih vsakič sproti prilagodita številu in starosti poslušalcev.

 Na Varietejčku bo tokrat nastopil pripovedovalec Srečko Meh, dolgoletni član kolektiva Za 2 groša fantazije. Njegov zaščitni znak sta globok, umirjen glas in - violina.

www.pripovedovalskivariete.si

Prizorišče

Prizorišče:
Kavarna Union