Program po dnevih

Dogodek 

Naslov:
Izmenjava igrač z zgodbami Pripovedovalskega varieteja in pop-up foto razstava
Kdaj:
01.03.2015 - 08.03.2015 11.00 - 13.00
Kje:
Galerija DLUL, Breg 22 - Ljubljana
Kategorija:
Mlada fabula

Opis

Program Mlada fabula za predšolske otroke bo potekal v Galeriji DLUL (Breg 22, Ljubljana) in na bolšjem sejmu ob Ljubljanici.

V primeru slabega vremena bo celoten dogodek potekal v Galeriji DLUL.


Izmenjava igrač z zgodbami Pripovedovalskega varieteja in pop-up foto razstava malčkov s fotografinjo Petro Nuzdorfer.

Poiščite našo stojnico na Bregu, kjer lahko malčki podarijo staro in izberejo novo igračo, ob tem pa prisluhnejo zgodbi o njej. In vstopite v Galerijo Društva likovnih umetnikov Ljubljana, kjer bo priznana fotografinja Petra Nuzdorfer, specializirana za fotografiranje dojenčkov in malčkov, vašega malčka fotografirala pred pisano knjižno steno, z njegovo najljubšo knjigo ali igračo, fotografije pa bomo sproti tiskali in obešali, tako da bo ves dopoldan nastajala spontana foto razstava.

Naslednjo nedeljo lahko fotografijo svojega malčka snamete in odnesete domov, ob tem pa vam podarjamo še knjižno nagrado.

Vabljeni otroci od 0 do 7 let.

Vsaka igrača ima svojo zgodbo. Ne, ni res: vsaka igrača ima več zgodb. Vsaka igrača ima toliko zgodb, kolikor ima otrok, ki se z njo igrajo. Včasih kakšna igrača in njen otrok prideta do konca skupne poti; takrat si rečeta adijo in se podata vsak po svoje naprej. On gre iskat drugo igračo, ona pa drugega otroka. In ko ga najde, mu hoče, mogoče, povedati svojo zgodbo - tisto, ki se ji je ravno zgodila. Ali pa tisto, ki jo še čaka. Včasih potrebuje koga, da ji pri tem pomaga. Recimo Ano Duša in Špelo Frlic, pripovedovalki, ki se znata pogovarjati tako z otroki kot z igračami. In ki poznata veliko zgodb, tudi tistih, ki še niso zapisane, ker jih poleg njiju vesta samo še igrača in njen otrok.

Ana Duša in Špela Frlic sta pripovedovalki, ki sta svojo pot pričeli v pripovedovalskem kolektivu Za 2 groša fantazije na Radiu Študent. V okviru Pripovedovalskega Varieteja vodita pripovedovalske programe za odrasle in otroke, med leti 2010 in 2014 pa sta bili tudi gonilni sili programa za promocijo branja med mladimi Varietejček v ljubljanski Kavarni Union. V letu 2015 se priključujeta pariškemu pripovedovalskemu laboratoriju pod vodstvom francoskega pripovedovalca Abbija Patrixa.

PETRA NUZDORFER je fotografinja, specializirana za družinsko fotografijo, ustvarja pa v okviru lastnega fotografskega studia Mali čudež narave. Več na www.malicudez.com

Prizorišče

Prizorišče:
Galerija DLUL, Breg 22